Чоткий харчовий виряд від друга Сірника!

А тепер переходимо до харчового виряду. По-перше я не інтендант і ніколи ним не був. Але я студент із 5-річним стажем і вмію готувати все! Є люди, звісно якірозбираються краще ніж я, і якщо вони сильно хочуть проявити ініціативу – хай пишуть у коментах під постом, де я неправий. Отож, у харчовому виряді є свої правила:

1. Увімкніть голову і беріть те, що не зіпсується, не потовчеться, і не потіче.

2. !!! НЕ БЕРІТЬ БАНОК БІЛЬШИХ НІЖ 0,5 літрів !!! . Попереджаю серйозно, у того в кого помітимо 2-трьох або 3-трьох літрову банку чогось – примусимо самому з’їсти вміст на відкритті.

3. Харчі можна замінити. Немає наприклад рису – берете замість нього в два рази більше гречки (ну звісно якщо ви мажор, а не студент)

4. УСЯ ЇЖА НА ЗВИТЯЗІ НАЛЕЖИТЬ НЕ ВАМ, А СОТНІ. Ось такий-от комунізм, хлопчики і дівчатка. Купили їжу, спакували, донеси на горбу і попрощались. В замін ви отримуєте готові страви. То ж обмін рівноцінний (здається). Вам не прийдеться кожного дня на кухні стояти, а лише раз чи два допомогти приготувати їжу (але це неточно).

5. 3500-5000 калорій в день. Стільки треба отримувати на Звитязі. Мінімум 1100 калорій за сніданок обід чи вечерю + перекуси. Їсти треба багато. Не хочете їсти – змусьте себе.

6. Всього на Звитязі 8-9 прийомів їжі. Порахуйте скільки вам всього треба їжі на 8-9 прийомів і візьміть необхідне.

А тепер безпосередньо, що беремо:

– почнемо із того, що найважливіше.

– ГРЕЧКА. Богиня калорій. Просто мастхев у будь-якому випадку. Її беремо 0,5 кг. Повторюсь і ще раз, якщо наприклад не беремо рис, беремо тоді 0.7-1 кг гречки замість цього – РИС – 0,3-0,4 кг. Рис готують менше разів.

– МАКАРОНИ – 0,5 кг-0,7 кг. Їх беремо більше. Бо їх часто використовують у супах, або ж просто готують в останні дні.

– ТУШОНКА – куплена в магазині, або домашня 0,5 банка не більше. Без м’яса на Звитязі просто ніяк. – САЛО – 0,2-0,5 кг. Сало – їжа богів. Сила і енергія зосереджена в салі, як у джедаях. Тут теж підходить правило заміни, не маєте ТУШОНКИ – візьміть більше САЛА.

– КОВБАСА – 1 палка. Можна 2 якщо не берете ТУШОНКИ. Пункт не обов’язковий. Але якщо взяли, беріть московську (такий-от сепаратизм).

– ХЛІБ 1 буханка. Чорний чи білий залежить від того чи ви расист.

– МІВІНА 4-5 пачок – річ просто царська. Є САЛО і МІВІНА – не пропадете. У цій штуці зосереджено 400 калорій при скромній вазі. МІВІНУ легко готувати, вона не потовчеться і можна на крайня їсти сухою. МІВІНА – мастхев! (…або Ролтон, кажуть дешевший, хоч і москальський).

– ЗГУЩИК 1-2 банки. Із дитиною на етикетці!!! Експерти, дякуючи Богу, на базарі їх багато, говорять, що малюночок дитини – запорука якісного згущика. Тут усі все розуміють. Значиміть згущика на Звитязі важко переоцінити. Це обмінна валюта і винагорода за старання. Я знаю, що нині згущик дорогий. Але на третій день без солодкого – у вас станеться приступ відчаю. Врятує вас лише ЗГУЩИК. І від багатьох інших «не хочу», «не можу», «не буде» теж врятує ЗГУЩИК. Така-от панацея.

– КАРТОПЛЯ – на один прийом. 4-5 картоплин. Знаю, як ми любимо картоплю але в мандрівках – це погана річ. Швидко псується, треба чистити, важка. Не беріть багато. – БУРЯК 1 шт, МОРКВА 1 шт, НАЙМЕНША КАПУСТИНА 1 шт, кажуть, якщо взяти хоча би одну із цих речей, інтендант приготує борщ. Не знаю, чи це правда, побачите самі, але борщик на Звитязі – це +10% до шансу виграшу, так як він піднімає настрій і бойовий дух. Цей пункт не обов’язковий.

– ЦИБУЛЯ 2 шт. Річ дуже потрібна. Із САЛОМ в сам раз.

– ЦУКОР 24 ложечки. Підрахував теоретично. Беріть стільки, аби не викидати.

– КОНСЕРВИ РИБНІ 1-2 шт. Дивно, що більшість вважає, ніби консерви в поході річ незамінна. Повірте, без них можна прожити. Вони смачні, але надто важкі. Набрали багато їжі – не беріть консерви, будете вдячні самі. Але так, як йти вам доведеться небагато (але це неточно), то консерви мастхев.

– ПЕЧИВО, БАТОНЧИКИ, ЛЬОДЯНИКИ, ШОКОЛАД, РОЗЧИННА КАВА – на своє бачення. – ВОДА – 1 – 1.5 літрова пляшка, лише на 1 день.

– СУХОФРУКТИ І ГОРІХИ – поживні, легкі, солодкі – ідеальний вибір розвідників. Підходять для перекусу. Мастхев! – є речі, які організатори купують на кухню самі

– ОЛІЯ, ЧАЙ, СІЛЬ. Я точно в цьому не розбираюсь, якщо пункт зацікавив і ви вагаєтесь чи брати олію запитайте в коментах інтендантів. Чого точно брати не можна – молочні вироби, яйця, сира риба, БАНКИ БІЛЬШЕ ОДНОЇ 0,5 ЛІТРІВ (!!!) (у мене дико бомбить коли я бачу банки), сире м’ясо, помідори, соки, алкоголь.

І останнє по харчовому виряду. Не створюйте лишніх проблем інтенданту. Я не писав наприклад про пшеничну кашу, бо якщо 10 людей принесуть пшеничну кашу, то її не приготуєш на сотню, буде мало, в результаті її викинуть і ви дарма несли її. Краще всім взяти однаковий харчовий виряд, так буде краще.

This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

десять + 13 =