Триста активістів із різних регіонів України гартувалися у волинських лісах на тереновій грі «Звитяга-2010»

Протягом 1-4 травня у лісовому масиві між селами Лісняки, Рудка та Рудня Старовижівського району Волинської області проходила чотирьохденна спортивно – патріотична теренова гра «Звитяга-2010». Вже вп‘яте Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Національний Альянс” пропонує молоді в альтернативний спосіб загартуватися духом і тілом.

На місце табору прибуло близько 300 учнів та студентів середніх спеціальних та вищих навчальних закладів із Києва, Львова, Житомира, Полтави, Черкас, Івано-Франківська, Рівного, Кривого Рогу, Чернігова, багаточисельних містечок Волинської та Рівненської областей. Також у тереновій грі взяли участь члени білоруської організації “Правий Альянс”.

Цьогорічна Звитяга стала вирішальним кількарічним протистоянням між двома командами “Чорні пси” і “Вовча сотня” та їх сотенними. За попередні чотири роки вони запекло “воювали” в нічию, зрівнявши рахунок “2:2” у 2009 році.

Після відкриття таборування 1 травня усіх учасників було поділено на дві команди або ж сотні, які у свою чергу розділили на менші структурні одиниці: чоти та рої. Кожен табірник отримав нарукавну пов’язку відповідного кольору сотні, що символізувало життя. Під час теренівки сотні “знищували” гравців суперника шляхом зриву цієї пов’язки, що означало “загибель”.
За кількістю зірваних пов’язок Рада Вищих Спостерігачів (РВС) визначала результат гри. Саме РВС здійснювало безпосереднє проведення змагань. Спостерігачі розташовувалися по всьому терену гри і, що важливо, стежили за дотриманням учасниками техніки безпеки.
Мета теренівки полягала у визначені кращої команди під час змагання між ними. Кожна сотня облаштувала власний табір, де на власноруч установленій активістами щоглі, знаходився її прапор. Для здобуття перемоги команда повинна була заволодіти та втримати до кінця гри стяг супротивника.
Протягом “війни” сотні розпалили чотири масштабні бої, участь в яких брали усі таборовики. Вже у другому протистоянні команди “обмінялися” прапорами, заволодівши стягом супротивника, але не зумівши втримати власний. По закінченні гри голова Ради Вищих Спостерігачів теренівки Ігор Гузь оголосив остаточний результат. За підрахунком балів, переможцем “Звитяги-2010” стала команда “Вовча сотня”.
Головною метою табору було виховання в учасників національної свідомості, історичної пам’яті, громадянської позиції, патріотизму, готовності захищати Батьківщину шляхом опанування духовної спадщини визвольної боротьби ОУН-УПА.
Таким чином, молоді учасники не тільки активно відпочили, але й вишколились фізично у дусі кращих повстанських традицій. Важливо, що на таборі існувала заборона палити та вживати алкоголь. Адже одним із завдань заходу є популяризація серед молоді здорового способу життя.

Прес-служба ВМГО “Національний Альянс”
Контакт: Ольга Богачевська, тел. 063 66 29 229
This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.

One Response to Триста активістів із різних регіонів України гартувалися у волинських лісах на тереновій грі «Звитяга-2010»

  1. Рома "ГЕРОЙ" Самчук says:

    Від ЗВИТЯГИ я отримав просто шквал адреналіну,емоцій навітьстраху.Я навчився допомагати у важкій ситувції друзям ,проживати у не легких умовах.ДЯКУЮ ЗА НАУКУ ” Національний Альянс ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =