Топ 10 поширених помилок на Звитязі

Дуже часто на Звитязі трапляються курйозні ситуації із учасниками, часто такі ситуації призводять до травм. Аби не «підставити» себе і сотню у грі потрібно зважати на ряд частих помилок, без яких гра буде кращою і легшою для вас.

10. Сушіння речей. Цуманська пуща – місце не для слабаків. Тут ви гарантовано намочите взуття, штани, або ж повністю скупаєтесь у болоті, після таких неприємних інцидентів звитяжці збираються біля вогнища і сушать свій одяг, буває часто відволікаються на сторонні справи, що обертається спаленими речима. Тож пильнуйте свої речі, вони вам ще знадобляться.

9. Телефони і цінні речі в боях. Найкраще на Звитягу їхати зі стареньким телефоном, а цінні речі взагалі залишати вдома. Коли із модним айфоном ви йдете у бій – не дивуйтесь, що він нього може нічого не залишитись, або він навіки потоне у волинських болотах.

8. «Геройство» в боях. Бій на Звитязі – це основа гри, вся її суть. Як і у всіх сферах таборового життя, у боях, необхідно слухати команди проводу. Типовою помилкою є «вистрелювання» в ряди супротивниками. Звісно, коли рівень тестостерону і адреналіну зашкалює, із емоціями важко боротись, але треба себе контролювати. Який сенс у тому щоб «вистрелити» і бути вбитим через кілька секунд.

7. Розвідка без вміння і навичок. Розвідка на Звитязі відіграє одну із найважливіших функцій – це очі і вуха сотні. Хороший розвідник нині на вагу золота, це «романтична» і екстремальна робота, для тих хто любить пригоди. З огляду на це, багато хто із учасників хоче кинутись шукати щастя саме у розвідці без відповідних вмінь. Часто такі горе-розвідники роблять лишегірше, демаскуючи себе, а що гірше – блукають і примушують провід хвилюватись. Для тих, хто дуже горить бажанням спробувати себе необхідно знайти відповідного відчайдуху-напарника, взяти сала і хліба, воду і піти шукати щастя.

6. Сон без взуття. На Звитязі нападу можна очікувати будь-коли, особливо уночі. Махновці просто обожнюють нападати коли сотня спить, і навіть після команди «Алярм» пройде деякий час коли вся сотня збереться. Основною причиною затримки є те, що учасники сплять по-звичному без взуття, що звісно зручніше, але Звитяга – це не пікнік, а міні-війна. Тож треба бути завжди готовим.

5. Недотримання режиму нічної тиші. Гра починається о 12 ночі і першими в гру вступають розвідники. Аби не зробити гірше сво
їй сотні в таборі потрібно по-мінімуму користуватись ліхтариками, прикривати скло пальцями і світити лише в землю. У жодному разі не треба світити попереду себе. Про галасування взагалі мови бути не може.

4. Невідповідне взуття або ж немає запасного. Із власного досвіду скажу, що у туристичних походах найважливіші дві речі – зручне взуття і зручний наплічник. Часто ті із нас, хто їде вперше беруть одну пару берців, які 100% намокнуть чи то від дощу, чи то від переходу річки або болота. Не маючи запасного взуття, звитяжець потрапляє у незручну ситуацію. То ж аби уникнути цієї помилки необхідно взяти або 2-3 пари кросівок або 1 пару берців і 1 пару кросівок.

3. Учасник забув взяти крем від комарів. Ті із нас, хто пам’ятає Звитягу 2013, більше ніколи не поїде на Гру без крему проти комарів. Ця річ важить не надто багато, в наплічнику займає небагато місця. Але її важливість не можна недооцінювати. Цьогоріч зима видалась сніжною, води у річках і болотах Цуманщини було вдосталь і хто зна який буде квітень, тож не повторюйте типової помилки.

2. Перевантажений наплічник або ж сумки в руках. Усім знайома проблема – учасник їде вперше і бере занадто багато речей, більшість із спакованого в наплічник так і не виймається до кінця гри. То ж навіщо брати зайве? Особ
ливою проблемою є сумки в руках. У будь-яких туристичних мандрівках навіть три кілограми в руках – це смерть. Причиною того, що сотня йде зі швидкістю 2 км\год (перевірено!) є власне перевантаження наплічників, банки із варенням чи помідорами в руках, чи здоровенні сумки. Надзвичайно наполегливе прохання автора до тих, хто це прочитає – не робіть такої помилки, повідомте усім хто їде вперше.

1. Махінації із пов’язками. Останніми роками почаст
ішали випадки махінацій із пов’язками – пришивання, скріплювання, припалювання абощо із метою як найдовше протриматись у боях. Це дуже груба помилка, яка часто призводить до травм. Зі скріпленою пов’язкою вас дійсно вбити важче і «вороги» відповідно прикладають більше зусиль, часто занадто багато. То ж думайте головою чим обернеться таке ваше рішення.

This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

чотири × 4 =